Izraelske snage sigurnosti uhapsile direktora palestinske TV kuće

11 Mar 2016
1054 puta

Izraelske sbnage izvele su tokom noći raciju u uredima televizijske stanice Palestine Today na Zapadnoj obali i uhapsile njenog direktrora zbog navoda da je podsticao na nasilje, saopćila je u petak izraelska agencija za unutrašnju sigurnost Shin Bet.

Operacija koja je imala za cilj urede TV stanice u Ramallahu posljednji je pokušaj ušutkivanja palestinskih emitera za koje Izrael vjeruje da podgrijavaju petomjesečno nasilje.

Shin Bet optužio je TV stanicu da "emituje program u ime Islamskog džihada", militantne grupe s palestinskih teritorija i saopćio je da ju je zatvorio u zajedničkoj operaciji s vojskom.

- Stanica je služila kao centralno sredstvo Islamskom džihadu da podstiče na nasilje stanovnike Zapadne obale, pozivajući na napade protiv Izraela i njegovih građana. Podsticanje je emitirano na televiziji kao i na internetu - navodi služba u saopćenju.

Izraelske snage uhapsile su direktora Palestine Today, Farooqa Aliata (34), iz Bir Zeita, sjeverno od Ramallaha, za kojeg se u saopćenju tvrdi da je "operativac Islamskog džihada koji je bio zatvoren u Izraelu zvog svojih aktivnosti".

Kamerman Mohammed Amr i tehničar Shabib Shabib također su uhapšeni, saopćila je Palestinska unija novinara, prenosi AFP.

(FENA) D.J.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.