„MERHAMET“ I UČENICI MSŠ MAGLAJ PODIJELILI KOLAČE, HRANU I OBUĆU ZA KORISNIKE KUHINJE

27 Nov 2017
3721 puta

Povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u prostorijama Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj održava je prigodna svečanost na kojoj su korisnicima „Merhametove“ Narodne kuhinje i njihovoj djeci podijeljeni kolači, hrana i obuća. Kolače i sprecijalnu tortu pripremili su učenici frizerskog smjera, a sapune za korisnike učernici hemijskog smjera.

Svečanost je organizirana u saradnji sa učenicima Mješovite srednje škole Maglaj i njihovim nastavnicama Jasminom Lošić i Aidom Smajlagić. Svečanosti su prisustvovali predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić, zamjenik predsjednika Timur Numić, načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić, zamjenik direktora Mješovite srednje škole Maglaj Samira Mujkanović te brojni privrednici koji svojim donacijama pomažu rad „Merhametove“ kuhinje u Maglaju.

Hajrudin Šahić se zahvalio učenicima Mješovite srenje škole, nastavnicama Jasmini Lošić i rukovodstvu škole na izuzetnoj saradnji sa „Merhametom“

- Vi ste najljepši i najbolji podmladak „Merhameta“, najbolje organizirani podmladak „Merhameta“ u Bosni i Hercegovini - kazao je Timur Numić u razgovoru sa učenicima i nastavnicima maglajske škole.

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj predsjednik Hajrudin Šahić uručio je zahvalnice firmama „STOP“ Kosova, BONTEX“, „EL-ING“ i „NERI“ iz Maglaja i GRAĐEVINSKOJ FIRMI „KEPIĆ“ koje pomažu rad „Merhametove“ Narodne kuhinje.        

Direktorica Regionalnog odbora „Merhmeta“ Maglaj Sanela Omerović se zahvalila na podršci i firmama: “ALU WOOD INŽINJERING” Maglaj, “TERMO VOKEL” Maglaj, “MEGA-ROLL” Žepče, KAMENOREZAČKA RADNJA “IBRO LOKMIĆ” Maglaj, “SIROVINA EKO” Maglaj i AUTOMEHANIČARSKA RADNJA “ČOMI” Kosova.

- Zahvaljujem se privrednicima koji su pomogli adaptaciju trpezarije u našoj Javnoj kuhinji te instaliranje centralnog grijanja, tako da je riješen dugogodišnji problem zagrijavanja trpezarije, kuhinje i kancelarijskih prostorija Regionalnog odbora “Merhameta” Maglaj - kazala je Sanela Omerović.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.