Vijeće ministara BiH usvojilo Odluku o sistemu koordinacije

23 Avg 2016
1462 puta
Foto: Arhiv Foto: Arhiv

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas na sjednici usvojilo Odluku o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Ovom odlukom definiraju se institucionalni i operativni sistem i način ostvarivanja koordinacije institucija u BiH na provođenju aktivnosti u vezi s procesom integriranja BiH u Evropsku uniju, te zajednička tijela u okviru sistema koordinacije, njihov sastav, nadležnosti i međusobni odnosi.

Koordinacija procesa evropskih integracija podrazumijeva aktivnosti koje se provode s ciljem osiguranja što većeg stepena usklađenosti i koherentnosti u radu institucija svih nivoa vlasti u BiH u vezi s izvršenjem ugovornih obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica i BiH, kao i drugih obaveza iz procesa evropskih integracija.

Sistemom koordinacije uređuje se i način ostvarivanja komunikacije između institucija u BiH, s ciljem osiguranja i iznošenja usaglašenog stava ispred BiH u komunikaciji s institucijama Evropske unije.

Kako je saopćeno iz Vijeća ministara BiH, Odlukom se uspostavlja sistem vertikalne koordinacije, odnosno koordinacije između različitih nivoa organizacije vlasti BiH, za čiju provedbu se uspostavljaju zajednička tijela za provođenje koja uključuju sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

(FENA) L.A.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.