Početak nastave u školama na području ZDK-a

31 Avg 2016
2379 puta

Nova školska godina na području Zeničko-dobojskog kantona počinje sutra, 1.septembra, a u klupe će u osnovnim i srednjim školama na području ovog kantona ući 43.702 učenika i učenica.

Početak nastave u novoj školskoj godini u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskog kantona obilježit će se prigodnom svečanosti u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Zenici.

Prisutnima će se obratiti predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja, a planirano je da ove školske godine prvi školski sat u svim školama Zeničko-dobojskog kantona počne intoniranjem državne himne.

Nekoliko školskih objekata na području ZDK-a je, osim redovnog održavanja učioničkih i kabinetskih prostora, ove godine imalo i temeljitije rekonstrukcije objekata. U nekoliko škola i dalje je u toku rekonstrukcija vanjskih fasada i krovova s utopljavanjem i povećanjem energetske efikasnosti objekata, tako da će mnogi učenici i radno osoblje u školama imati bolje uvjete za rad i učenje. 

(FENA) M.B.

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.