Na regionalnom putu Zavidovići-Olovo gradi se novi most Buk

27 Avg 2015
2908 puta

Na regionalnom putu Zavidovići – Olovo, koji je teško oštećen tokom prošlogodišnjih majskih poplava, izgraditi će se novi most za koji će sredstva izdvojiti organizacija Catholic Relief Services (CRS) i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Vlade ZDK-a.

Most Buk se nalazi na regionalnom putu od Zavidovića do Olova, te je od iznimne važnosti za gotovo  9.000 stanovnika općine Olovo, jer je najbliža saobraćajna veza sa Zenicom kao administrativnim centrom kantona. Nakon prošlogodišnjih majskih poplava oštećeni most je tek djelimično u funkciji, tako da projekt predviđa izgradnju novog mosta širine šest metara s novim stubovima i većim lukom radi boljeg protoka vode, čime će se smanjiti budući rizik od poplava i poboljšati uvjeti za brži promet vozila.

Realizacijom ovog projekta nastavlja se uspješna saradnja s CRS-om na području Zeničko-dobojskog kantona, koja se temelji na pozitivnom iskustvu iz prethodnih zajedničkih projekata u obnovi nužne infrastrukture.

(Fena) dv

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.