Doboj Jug: Od vodnih naknada izvjesno 250.000 KM Istaknuto

Sporazumom o zajedničkom učešću u realizaciji projekta iz Programa utroška sredstava vodnih naknada u 2014.godini koji je potpisan prošle sedmice od strane Bojan Bošnjaka, ministra za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvu ZE-DO kantona i Jasminke Begić, Općinske načelnice, izvjesno je da će do kraja godine Općini Doboj Jug biti odobreno 250.000 maraka.

Od toga 180.000 maraka biće usmjereno za rekonstrukciju dijela vodovodne mreže, a 70.000 maraka za sekundarne odvojke fekalne kanalizacije za dio naselja u Matuzićima.

Na sastanku Općinskog razvojnog tima čulo se da je provedena tenderska procedura u sklopu kreditnih sredstava od Evropske investicione banke za rekonstrukciju vodovoda, pa je sugerisano da se obavi razgovor sa resornim kantonalnim mninistarstvom u vezi izrade aneksa ugovora,jer se radi o investiciji koja bi se finansirala iz više izvora, dok bi se drugi dio sporazuma vezan za sekundarne odvojke fekalne kanalizacije mogao realizovati direktno-pregovarački sa nekim od odabranih izvođača u skladu sa Zakonom o komunalnoj djelatnosti.

Osim toga iz Fonda za zaštitu okoliša ZE-DO kantona općini su odobrena sredstva od 30.000 maraka za sanaciju oštećenja na javnim površinama i komunalnoj infrastrukturi. Procedura oko realizacije ovih sredstava će se uskoro pokrenuti,odnosno definisaće se prioriteti,uraditi predmjer radova i odabrati njihov izvođač.

Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.