Zapis iz Kanade: Pouzdan kamion i vozaču daje samopouzdanje

Jedan od najčešćih poslova koji rade naši zemljaci u inostranstvu je vozač kamiona. U pitanju je težak ali i zanimljiv posao. Iskustva koja se stiču na putu, prema njihovim riječima, je vrlo teško prenijeti riječima pogotovo kada se radi u ekstremnim uslovima. Almir Suljić već godinama radi kao vozač kamiona u hladnoj Kanadi. Rodom je iz Teslića a jedno njegovo iskustvo su prenijele i jedne lokalne novine u Kanadi.
Vjerujemo da bi moglo pomoći našim vozačima a tekst prenosimo u cjelosti.

clanak almirShoreland vozač Almir Suljić vjeruje da ako on se brine o svom kamionu i kamion će se brinuti o njemu.

POUZDAN KAMION I VOZAČU DAJE SAMOPOUZDANJE

13. januara ove godine vršio sam utovar svog kamiona u fabrici ribe lososa u gradu St. John. Vrijeme je bilo lijepo ali veoma hladno. Radnici na isporuci robe su me natovarili u određeno vrijeme. Ja i moj kamion, koji zovem Marta, krenuli smo na put kako bi isporučili robu nasim kupcima.
Zasto se kamion zove Marta? ? Ja sam iz Bosne i znam nekoliko Marti u svom komšiluku koje su bile veoma dobri radnici i prijatelji.  I tako sam, u Shoreland transport, ja sam svom kamionu dao ime Marta. To je veoma dobar kamion i radi veoma dobro.
Te noći dok sam vozio temperatura je pala na -25 stepeni Celzijusa. "CHECK ENGINE" svjetlo se upalilo zato što je bilo veoma hladno. Došli smo na prvi istovar i mada je postalo još hladnije sve je bilo uredu sa kamionom.  Kad smo završili sa prvim istovarom, krenuli smo na slijedeći istovar u Montreal. Tada je temperatura počela da pada i do -33 stepeni Celzijusa i to bez vjetra.  Počeo sam se brinuti zbog hladnog vremena ali smo ipak stigli u Montreal kod svojih kupaca.  
Marta je bila veoma dobra jer me nikad nije iznevjerila i nikad me nije ostavila da se smrznem pored puta.
Podne je dolazilo i temperatura je počela da raste. Sunce je usijalo i odlučio sam da okupam Martu...
Čvrsto vjerujem kao vozač... AKO SE BRINEŠ O SVOM KAMIONU I ON ĆE SE BRINUTI O TEBI !!!!

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.