FK Borac Jelah: Najava utakmica za 26. i 27. 04.2014. Istaknuto

Naredni vikend nam donosi utakmice predpionira, pionira, i seniora na našim Šibovima, gostovanje naših djevojaka u Semizovcu, i derbi kadeta i juniora u Tešnju kod ekipe NK TOŠK.

Prva utakmica se igra u subotu na stadionu Šibovi u Jelahu.
U 10.00 sati na Šibovima snage će odmjeriti predpionirske ekipe FK Borac i NK Natron iz Maglaja.
U jesenjem dijelu naši predpioniri su slavili u Maglaju pobjedom od 4:0, i trebali bi da i ova utakmica prođe u znaku pobjede naših predpionira, pogotovo ako se uzme u obzir da im je ova pobjeda važna zbog plasmana u razigravanje za prvaka ZD kantona.
Poslije ove utakmice naše predpionire očekuje još nezgodno gostovanje u Šijama, i domaća utakmica protiv odlične ekipe Žepče, tako da mjesta za kalkulacije nema, ukoliko žele da budu prvaci moraju pobjediti sve utakmice do kraja sezone i da sa što više pogodaka imaju najbolju gol razliku koja može biti presudna u odlučivanju prvaka lige.
Svi mi vjerujemo u naše poredpionire, i bez imalo pretjerivanja znamo da su najbolja ekipa u ligi, ali je na njima da to i dokažu, moraju ostati čvrsto na zemlji, bez potcjenjivanja protivnika i maksimalno ozbiljno ući u svaku utakmicu i sami osvojiti nagradu za svoj trud.
Druga utakmica je rezervisana za pionirske selekcije jer će se u 11.00 sati na Šibovima sastati pionirske selekcije FK Borac i NK Natron.
Pionirska selekcija FK Borac je prošlu polusezonu u Maglaju odigrala nerješeno 1:1 i uzela jedan bod od Maglajlija, ali u subotu će imati priliku da pokažu svoj pravi kvalitet i sa maksimalnim pristupom u ovoj utakmici upisati novu pobjedu sa kojom bi i praktično osigurali drugo mjesto i rezigravanje za prvaka ZD kantona.
Do kraja sezone naše pionire osim ove utakmice očekuju dvije vrlo teške utakmice u Šijama sa NK Napredak, i u Jelahu protiv NK Žepče.
Za prvo mjesto, osim naravno sve tri pobjede do kraja prvenstva našim pionirima biće potrebno i malo sreće, a to je da ekipa Krivaje u utakmici koja se igra za dva kola u Maglaju ne upiše pobijedu što bi stavilo naše pionire na prvo mjesto sa kojim bi dobili lakšeg protivnika u kvalifikacijama, ali bez obzira na tu utakmicu nama je najbitnija naša igra, i tako se naši momci i trebaju postaviti do kraja ove sezone.
Bez obzira koje mjesto zauzmu u razigravanju za pobjednika ZD kantona znamo da nas naši pioniri neće razočarati svojom igrom i zalaganjem na utakmicama, a sama činjenica da su ponovo u završnici ovog takmičenja dokazuje da su jedna od najkvalitetnijih ekipe u ZD kantonu što je velika stvar za naš klub.
Isti dan svoju utakmicu igraju i djevojke koje u 12.00 sati u Semizovcu igraju protiv ekipe ŽNK Ozren.
U prošloj utakmice ove dvije ekipe koja se igrala u Jelahu rezultat je glasio 1:1, naše djevojke su odigrale odličnu utakmicu, ali su gošće iz Semizovca uz pomoć sudija došle do jedanaesterca i izjednačujućeg pogodka.
Našim djevojkama ova utakmica nema nikakav rezultatski značaj i bez ikakvog opterećenja mogu odigrati jednu lijepu utakmicu i ljubiteljima fudbala u Semizovcu predstaviti mladu ali i ozbiljnu ekipu ŽFK Borac iz Jelaha.
Poslije ove utakmice do kraja sezone naše djevojke očekuju još četiri kola, naredno kod kuće sa jednom od najjačih ekipa u ligi ŽFK Željezničar iz B.Krupe, pauza zbog odustajanja erkipe Iris, zatim domaćinstvo sa njihovim starim prijateljicama iz Orahovice, i još jedna domaća utakmica protiv odlične ekipe ŽN/FK Mostar.
Zbog mladosti i neiskustva naše ekipe, ali i kvaliteta protivničkih ekipa u nastavku prvenstva ne očekujemo nekakve spektakularne pobjede, ali mi znamo da se naše djevojke neće unaprijed predavati niti "davati pardona" ni jednom budućem protivniku, nego da će dati svoj maksimum pa kako bude, a domaći navijači će biti uz ovu ekipu i kada pobjeđuju i kada gube, kao i uz sve selekcije našeg Borca.
Četvrta utakmica koja nas očekuje u subotu je utakmica seniorskih ekipa.
U subotu u 16.30 sati na Šibovima FK Borac dočekuje NK Ilijaš.
U jesenjem dijelu na gostovanju kod Ilijaša Borac je nakon odličnog početka sezone odigrao vjerovatno i najlošiju utakmicu sezone i izgubio rezultatom 1:0, nakon ove utakmice Borac je poslije prvih sedam kola izgubio prvo mjesto na tabeli.
Utakmica koja se igra u subotu će biti prilika našim seniorima da ekipi Ilijaša pokažu pravi kvalitet ekipe Borca,i da sa novom pobjedom naši seniori u proljetnom dijelu od osam kola upišu šestu pobjedu što bi uz remi sa Azotom bio odličan niz od sedam utakmica bez poraza i upisanih 19 bodova.
Vjerujemo da se ekipa Ilijaša neće predavati u subotu, jer bi Borac pobjedom u subotu pomogao ekipi iz našeg kantona Stupčanici u borbi za opstanak u ligi koja narednu utakmicu dočekuju nezainteresovanu Pobjedu koja je prošlom utakmicom pokazala da su zadovoljni sa dosadašnjim rezultatima i obezbjeđenim opstankom u ligi, i iako će Stupčanici ovo biti izuzetno težak zadatak želimo im puno sreće u borbi za opstanak jer je Stupčanica zaslužila da ostane u Drugoj ligi Centar.
Osim utakmice Borac - Ilijaš naredni vikend se igraju još dvije utakmice koje će navijači Borca zainteresovano pratiti. U Hadžićima Radnik dočekuje TOŠK, i poznavajući kvalitet domaćina koji su u proljetnom dijelu upisali samo jedan poraz (od Borca) sve osim pobjede Radnika bi bilo pravo iznenađenje.
Derbi utakmicu narednog kola u Goraždu igraju NK Goražde i NK Bosna iz Visokog.
Navijači iz Jelaha će u ovoj utakmici navijati za ekipu Bosne i bilo koji rezultat osim pobjede domaćina bi bio povoljan za našu ekipu koja bi se takvim raspletom i pobjedom igrača iz Jelaha našli na samo tri boda iza prvoplasirane ekipe što bi ih smjestilo u ravnopravne konkurente za prvo mjesto na tabeli što Borac kao klub svojim radom, svojom igrom, i svojim kvalitetom zaslužuje.
U nedjelju nas očekuje utakmica u Tešnju gdje kadeti TOŠK-a u 11.00 sati na stadionu Luke dočekuje kadete FK Borac iz Jelaha.
Kadeti Borca su u jesen pobijedili kadete TOŠK-a sa visokih 5:1 ali taj rezultat ne smije i neće ni najmanje opustiti trenera Bahtića i njegove momke pred ovu izuzetno važnu utakmicu.
Iako je Borac trenutno prvi na tabeli sa 5 bodova isred Krivaje taj redoslijed nikakvo ne smije opustiti naše kadete jer Krivaja ima jednu utakmicu manje i zagarantovana tri boda u poslednjem kolu protiv Vareša koji je odustao, zbog toga naši momci i u ovu utakmicu moraju ući maksimalno spremni i bez ikakvih kalkulacija pokušati uzeti bod ili u najboljem slučaju tri boda.
Ekipa TOŠK-a je odlična ekipa sa nekoliko veoma talentovanih mladih igrača i našim kadetima neće biti nimalo lako da slave u Tešnju, ali isto tako znamo i da su naši kadeti vrlo talentovana ekipa i da ukoliko im se pruži prilika mogu da pobjede bilo koju ekipu iz naše lige.
Poslije utakmice kadeta u 13.00 sati u Tešnju će snage odmjeriti i juniori NK TOŠK i FK Borac.
U prošlom dijelu sezone na Šibovima Tešnjaci su kao gosti u jednoj izuzetno dobroj i kvalitetnoj utakmici pobijedili domaćina FK Borac rezultatom 3:4.
Ova pobjeda ekipe TOŠK-a je pokazatelj da se naši juniori u nedjelju moraju maksimalno potruditi ukoliko žele da ostanu neporaženi, ali je ovoj poraz od TOŠK-a i razlog više da naši momci u nedjelju daju sve od sebe kako bi svojim vršnjacima iz Tešnja vratili za taj poraz u Jelahu.
I juniori Borca su kao i kadeti trenutno na prvom mjestu sa jednim bodom ispred Krivaje, ali kao i kadeti i oni imaju jednu utakmicu više od Krivaje, i u zadnjem kolu Krivaja ima obezbjeđena tri boda protiv Vareša koji sa ova tri boda automatski postavljaju Krivaju na prvo mjesto. Ne treba zaboraviti ni ekipu Rudara iz Zenice koji imaju samo dva boda manje od Borca, i obzirom da do kraja sezone Borac igra i sa Krivajom i sa Rudarom najbitnije je u nedjelju odigrati dobru utakmicu i u nastavku sezone dati sve od sebe kako bi juniori Borca upisali što veći broj bodova i sezonu završili na što većem mjestu na tabeli.
Sretno svim našim ekipama, a naše navijače pozivamo da u subotu u 10.00, u 11.00, i u 16.30 sati budu na Šibovima, a u nedjelju u 11.00 i 13.00 budu na stadionu Luke u Tešnju i pomognu našim ekipama da ponove dobre rezultate iz prošlog kola.
Napominjemo da analize i predviđanja utakmica nisu stav i mišljenje uprave FK Borac iz Jelaha nego su samo mišljenje autora ovog teksta.

 (fkborac.jelah.ba)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.