Teslić: Prijava zbog prevare

Policijska stanica Teslić prijavila je dobojskom tužilaštvu prevaranticu Sabahetu H. iz Lukavca zbog sumnje da je prevarom ostvarila znatnu materijalnu dobit.

Naime, osumnjičena je krajem jula prošle godine zajedno s još jednom ženom došla pred kuću dviju osoba na području Teslića i lažnim prikazivanjem činjenica dovela ih u zabludu da su omađijani zlim činima crne magije.
Kako bi im “pomogla” tražila je od njih da joj predaju određene predmete, a sve s ciljem skidanja čini. Tako je od “omađijanih” uzela dva mobilna telefona, dvije boce alkohola, tri zlatna prstena, ali i 550 eura. Među zlatnim prstenovima bio je i jedan dječiji prsten, a vračari je bio potreban kako bi crnu magiju skinula i s djeteta.
Sabaheta je bila uvjerljiva te je svojim žrtvama kazala da će im sve stvari vratiti čim skine čini. To je garantirala tako što je ženama dala trakice da drže u rukama dok se ona ne vrati.
“Osumnjičena se nikada nije vratila s oduzetim stvarima. Pretpostavljamo da osumnjičena radi na širem području BiH pa ovim apelujemo na sve građane koji su se našli u sličnoj situaciji da svoj slučaj prijave najbližoj policijskoj stanici”, kazala je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

 (Radio Sarajevo)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.